Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avontuur in Wolvenburg gevangenis

11 maart 2020 om 19:30 - 20:30

| Gratis

Avontuur in Wolvenburg gevangenis

Wolvenburg is gebouwd in 1856 als een cellulaire strafgevangenis, dit maakt het de oudste gevangenis van Nederland. In 2014 werd het gesloten en verkocht door de staat. Wij, de Jonge Socialisten Utrecht gaan woensdag 11 maart op bezoek en krijgen een rondleiding door de oorspronkelijke gevangenis! Het beloofd onwijs informatief en onder het gezelschap van je mede leden erg gezellig te worden. Heb je ook zin om te komen? Meld je dan nu aan!

De historie van Wolvenburg omspant een lange periode, van militair bolwerk en fabriekslocatie tot de stadsgevangenis van Utrecht. De cellulaire gevangenis Wolvenburg opent in 1856 als strafgevangenis voor mannen én vrouwen. Ook was het een militaire gevangenis. De gevangenis is in 1875 uitgebreid en gaat door als enkel mannengevangenis. In 1914 stapt Nederland af van de cellulaire, eenzame opsluiting. Gevangenen gaan werken in gemeenschappelijke ruimten en resocialisatie wordt het doel.[…] Lees verder >>

Aanmelden activiteit (verlopen)

Helaas is deze activiteit al geweest en kunt u zich niet meer aanmelden. Gelukkig organiseren wij nog vele andere evenementen dus kom gerust eens langs!

Bekijk de agenda of er binnenkort iets op de planning staat.

Ben je geïnteresseerd in het verleden en de toekomst van de gevangenis bezoek dan hier de website.

Gegevens

Datum:
11 maart 2020
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Jonge Socialisten Utrecht
E-mail:
jsutrecht@js.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Stadsdorp Wolvenburg
Wolvenplein 24
Utrecht, Utrecht 3512 CK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Jonge Socialisten in de PvdA