Foto galerij

De Jonge Socialisten Utrecht organiseert een hoop leuke en interessante activiteiten waarop we op deze pagina terugkijken. Met foto’s kan je herinneringen ophalen en het allemaal nog eens herbeleven. Mocht je een activiteit gemist hebben of wil je gewoon even de sfeer proeven binnen de afdeling, dan vindt je hier alles wat er de afgelopen periode gaande was bij de JS Utrecht.

Staat er een foto van jou tussen waarvan je liever hebt dat deze niet op de website staat? Neem dan contact op met het bestuur. Dan zal deze z.s.m. verwijdert worden.

Gallerij thumbnail (-9)

Avontuur in Wolvenburg gevangenis

Het einde van vorige maand en het begin van deze stonden in het teken van wonen. Een hele hoop mensen hebben door de historie heen ook verbleven in een instelling aan de toenmalige rand van de stad Utrecht. Deze instelling was toen namelijk nog een gevangenis. Sommigen wilden dit toen misschien niet hun thuis noemen maar daar komt misschien verandering in, leerden negen Jonge Socialisten die op bezoek waren en een rondleiding kregen.

Bekijk de foto's

De Nacht van het Wonen

De Jonge Socialisten Utrecht voerde actie en dit deden ze niet alleen. Zes afdelingen uit het hele land kwamen bij elkaar om de campagne van de JS groots af te trappen. Dit deden we door middel van een demonstratie op het Domplein tegen de woningcrisis. Tientallen JS'ers verzamelden en sloegen hun tenten op om de nacht door te brengen in hartje Utrecht.

Bekijk de foto's
Gallerij thumbnail (-8)
Gallerij thumbnail (-7)

In gesprek met Agnes Jongerius

In aanloop naar de Nacht van het Wonen had de JS Utrecht toevallig al iets toepasselijks op de agenda. Agnes Jongerius en een medewerker bij de dakloze opvang in Utrecht, Max Huurdeman, kwamen spreken over de woningnood in Europa, Nederland en Utrecht in het bijzonder. Op deze wijze is de week die in het teken staat van wonen, voor de JS Utrecht, mooi van start gegaan.

Bekijk de foto's

Borden maken en slogans creëren

Zes dagen voor de 29ste - de dag van de nacht van wonen - hebben wij de handen uit de mouwen gestoken! Het protest dat de negenentwintigste plaats vindt kan natuurlijk niet worden gehouden zonder mooie en overtuigende protestborden. 24 februari hebben we deze borden dus gemaakt en beschilderd, Kom jij de 29ste ook?

Bekijk de foto's
Gallerij thumbnail (-6)
Gallerij thumbnail (-5)

Helpen bij de voedselbank

Op 29 januari waren we weer van de partij! Dit maal gingen we niet alleen langs bij de voedselbank maar waren we aanwezig samen met een andere pjo, DWARS. Dit was de tweede keer dat de JS bij de voedselbank langs ging en we waren erg blij met het aantal aanmeldingen! Helaas was er de 29ste minder voedsel binnengekomen en was er om die reden minder werk. Wel hebben we een rondleiding mogen ontvangen bij de voedselbank.

Bekijk de foto's

JS Utrecht Nieuwjaarsborrel

Het nieuwe jaar trapten we gezamenlijk af op 6 januari. Dit politieke jaar zijn er geen verkiezingen dus ziet het er relatief rustig uit, voorgaande jaren waren namelijk gevuld met campagnes en stembussen. De borrel verliep ook rustig ook al was er een hoge opkomst. Met dit prettige gezelschap blikten we terug op het voorgaande politieke jaar en kijken we vol goede moed naar het nieuwe. Op een mooi en sociaal democratisch 2020!

Bekijk de foto's
Gallerij thumbnail (2)
Gallerij thumbnail (3)

Algemene leden vergadering december

Op 12 december vond de algemene leden vergadering van de JS Utrecht plaats. Op deze najaars-ALV stonden verschillende dingen op de planning, zo waren Eefje Corbeek en Aisa Angel verkiesbaar en traden ze na de stemming beide aan als algemeen bestuurslid van de JS Utrecht. Ook legde het huidig bestuur verantwoording af en presenteerde ze het beleidsplan voor het komende half jaar. Na afloop van de vergadering werd er nog gezellig geborreld op het Neude.

Bekijk de foto's

Utrecht Canal Pride 2019

Wat was het een mooie dag zaterdag 1 juni! Samen met vele anderen waren zowel Js'ers als PvdA'ers aanwezig bij de Utrecht Canal Pride. Op de foto's zie je een mooi gekleurde en gevulde boot. En onthoud: #RozeMaakJeMetRood, op nog vele gekleurde jaren!

Bekijk de foto's
Gallerij thumbnail (0)
Gallerij thumbnail (0)

De Dom op met de JS Utrecht

Naast borrels en lezingen, is het ook leuk om af en toe wat cultuur te snuiven en iets te doen wat typisch Utrecht is. Daarom hebben we gisteren de Dom beklommen! Na meer dan vierhonderd treden hebben we gelukkig de top bereikt en konden we heel ons stadsie zien.

Bekijk de foto's
Jonge Socialisten in de PvdA