Een bestuursjaar: iets voor jou?

Bestuursprofielen JS Utrecht

Jonge-socialisten-in-de-pvda.jpg

Dit jaar zijn wij als bestuur van de JS Utrecht begonnen met 4 bestuursleden. Helaas zal onze penningmeester per 12 december officieel aftreden, omdat hij het momenteel te druk heeft en zijn functie daardoor niet optimaal uit kon voeren. Aangezien wij al een klein bestuur waren hebben wij besloten een aantal functies opnieuw open te zetten. Tijdens de ALV op 12 december zal het huidige bestuur daarom aangevuld worden met nieuwe bestuursleden. De afdeling is op zoek naar 3 nieuwe bestuursleden (penningmeester en 2 algemeen bestuursleden). Je kunt je tot donderdag 7 december 23:59 uur kandideren door een kandidaatstellingsbrief te mailen naar jsutrecht@js.nl. Als je je gekandideerd hebt, mag je je op de ALV voorstellen aan de leden en zal er door de leden gestemd worden. Als je vragen hebt of je overweegt je te kandideren, kun je natuurlijk ook altijd bellen, appen of mailen met het huidige bestuur.

Per functie in het bestuur gelden specifieke taken en verantwoordelijkheden, maar er zijn ook verwachtingen die voor het hele bestuur gelden:

  • De JS is een jongerenvereniging; voor de afdeling zijn leden van levensbelang. Het dus belangrijk dat je open staat voor alle leden en op nieuwe gezichten af stapt. Het kader wordt het over het algemeen door de leden als pré gezien dat je in het verleden bij een of meerdere activiteiten bent geweest.
  • De JS is niet zomaar een vereniging, maar een politieke vereniging. Je volgt dus het lokale of regionale nieuws, vormt daar een mening over en organiseert activiteiten of acties als actualiteit daarom vraagt. Een mening uiten, politiek bedrijven en succesvolle acties organiseren kan tegenwoordig niet meer zonder social media. Bestuursleden moeten continu bedenken hoe en wanneer er gecommuniceerd wordt om als vereniging en jongerenpartij zichtbaar te zijn.
  • Politiek en acties zijn niet altijd ruim van te voren te plannen, dus het is handig als je een beetje flexibel kunt zijn in je agenda en ook soms overdag of in het weekend beschikbaar bent.
  • Tot slot wordt 2018 een campagnejaar voor de PvdA en de JS. De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Dat vraagt om handen uit de mouwen steken, posters plakken, rozen uitdelen en op allerlei andere manieren flink campagne voeren. Natuurlijk is het mogelijk om hiervoor trainingen te krijgen, dus je hoeft er nog geen ervaring mee te hebben. Maar heb je ervaring of veel zin in campagnevoeren? Meld je aan!

Penningmeester:
De penningmeester is degene die binnen het bestuur de geldstromen reguleert. Je zorgt ervoor dat de administratie op orde is, dat de rekening goed beheerd wordt en dat er op tijd verantwoording afgelegd wordt aan het afdelingsbestuur, het landelijk bestuur, en de leden van de afdeling door middel van een begroting en een jaarrekening. Enige ervaring met financiën en cijfers is dus een groot voordeel en maakt het wel makkelijker. Bijvoorbeeld een financiële, economische, administratieve of andere cijferstudie of het vak M&O gevolgd hebben op de middelbare school.

Type: Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, bent secuur en werkt gestructureerd. Je houdt van orde en begrijpt cijfers.                                                                                                                Tijdsbesteding per week: 6-8 uur per week

Algemeen bestuurslid (2):
De algemene bestuursleden vormen de creatieve basis van het afdelingsbestuur. Je hebt contact met de leden, zet activiteiten op en voert deze ook uit. Je hebt veel gevoel voor initiatief en stroomt over van het enthousiasme. Een algemeen bestuurslid beseft dat het bestuursjaar is wat zij/hij er zelf van maakt.

Het takenpakket van een afdelingsbestuurslid wordt in goed overleg met de rest van het bestuur bepaald. Portefeuilles die in ieder geval verdeeld moeten worden zijn leden(werving en –activatie), activiteiten en communicatie/Promotie. Je kan zelf aangeven wat je het liefste doet. Niets is te gek, the sky is the limit. Je werkt samen met andere algemeen bestuursleden bij al je projecten.

Type: Je houdt je aan je afspraken, bent betrouwbaar en integer, en je houdt je mening niet voor je, maar deelt deze met de rest van het bestuur. Je neemt initiatief en kunt in teamverband werken om plannen uit te voeren. Je kunt overzichtelijk plannen uitleggen en verantwoording afleggen over uitgevoerde ideeën.
Tijdsbesteding: min. 6 uur per week

Categorieën: Uncategorized

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA