Gezocht: algemeen bestuurslid

Het kalenderjaar is weer bijna om en op 16 december staat er weer een ALV op de planning. Er staat ook weer een spannende en enerverende tijd voor de deur, met onder andere de gemeenteraadsverkiezingen! Wij zijn daarom op zoek naar iemand die het leuk zou vinden om het komende half jaar onderdeel te worden van het JSU-bestuur.

Spreekt dit je aan? Stuur dan voor 8 december 2021 een motivatiemail naar jsutrecht@js.nl

Functiebeschrijving

Per functie in het bestuur gelden specifieke taken en verantwoordelijkheden, maar er zijn ook verwachtingen die voor het hele bestuur gelden:

  • De JS is een jongerenvereniging; voor de afdeling zijn leden van levensbelang. Het dus belangrijk dat je open staat voor alle leden en op nieuwe gezichten af stapt. Het kader wordt het over het algemeen door de leden als pre gezien dat je in het verleden bij een of meerdere activiteiten bent geweest.
  • De JS is niet zomaar een vereniging, maar een politieke vereniging. Je volgt dus het lokale of regionale nieuws, vormt daar een mening over en organiseert activiteiten of acties als actualiteit daarom vraagt. Een mening uiten, politiek bedrijven en succesvolle acties organiseren kan tegenwoordig niet meer zonder social media. Bestuursleden moeten continu bedenken hoe en wanneer er gecommuniceerd wordt om als vereniging en jongerenpartij zichtbaar te zijn.
  • Politiek en acties zijn niet altijd ruim van te voren te plannen, dus het is handig als je een beetje flexibel kunt zijn in je agenda en ook soms overdag of in het weekend beschikbaar bent.
  • Tot slot is ook 2022 een jaar waarin we de straat op gaan voor de PvdA en de JS. Dat vraagt om handen uit de mouwen steken, posters plakken, rozen uitdelen en op allerlei andere manieren flink campagne voeren. Natuurlijk is het mogelijk om hiervoor trainingen te krijgen, dus je hoeft er nog geen ervaring mee te hebben. Maar heb je ervaring of veel zin in campagnevoeren? Meld je aan!

De JS is altijd op zoek naar een divers bestuur met een evenwichtige verdeling tussen:

  • vrouwen en mannen;
  • MBO-ers, HBO-ers en WO-ers;
  • Westerse en niet westerse achtergronden ;
  • Verschillende seksuele voorkeuren en genderidentiteiten;
  • Mensen uit de stad en uit de regio/ommelanden.

Algemeen bestuurslid:

De algemene bestuursleden vormen de creatieve basis van het afdelingsbestuur. Je hebt contact met de leden, zet activiteiten op en voert deze ook uit. Je hebt veel gevoel voor initiatief en stroomt over van het enthousiasme. Een algemeen bestuurslid beseft dat het bestuursjaar is wat zij/hij er zelf van maakt.

Het takenpakket van een afdelingsbestuurslid wordt in goed overleg met de rest van het bestuur bepaald. Je kan zelf aangeven wat je het liefste doet. Niets is te gek, the sky is the limit. Je werkt samen met andere algemeen bestuursleden bij al je projecten.

Type: Je houdt je aan je afspraken, bent betrouwbaar en integer, en je houdt je mening niet voor je, maar deelt deze met de rest van het bestuur. Je neemt initiatief en kunt in teamverband werken om plannen uit te voeren. Je kunt overzichtelijk plannen uitleggen en verantwoording afleggen over uitgevoerde ideeën.

Tijdsbesteding: min. 4 uur per week

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA