Intentieverklaring terughoudendheid afdelingsbesturen in LB-verkiezingen

Jonge-socialisten-in-de-pvda.jpg

April 2016,

De Jonge Socialisten zijn voor eerlijke en transparante verkiezingen, op elk niveau en voor elke verkiesbare functie. Wij zeggen ‘practice what you preach’! Eerlijk speelveld en transparantie horen ook te gelden voor de interne verkiezingen voor landelijke functies (Presidium, landelijk bestuur, beroepscommissie) binnen de JS.

In het verleden is er sprake geweest dat sommige afdelingen zich via afdelingscommunicatie, sms’jes, nieuwsbrief, facebook etc., uitgesproken hebben voor een bepaalde kandidaat, vaak afkomstig uit de eigen afdeling. Dit verkapte stemadvies staat een zuivere verkiezing in de weg omdat een kandidaat uit een kleinere afdeling nooit kan wedijveren met het bereik van een kandidaat uit een grotere.
Wij zijn van mening dat leden zelf een keuze horen te maken. Steun uitspreken voor kandidaten is geen taak van een afdelingsbestuur.

Om een einde te maken aan deze ‘’afdelingspropaganda’’ wordt er op het komende congres in Amsterdam een motie ingediend die bovenstaande vorm van ondersteuning gaat verbieden. Als blijk van oprechte intenties voeren onderstaande afdelingen NU AL de motie uit en zullen daarom voor het bestuursjaar 2016-2017 géén kandidaat steunen! Ook zullen individuele bestuursleden zich vanuit hun bestuursfunctie niet uitspreken voor een bepaalde kandidaat. Het kan bestuursleden niet verboden worden om zich op persoonlijke titel uit te spreken, maar daarvoor zullen ze geen gebruik maken van middelen voor afdelingscommunicatie.

Steun eerlijke & transparante verkiezingen en spreek je uit voor deze motie!

Namens afdelingen,

 

Utrecht                                  Den Haag – Leiden

Arnhem – Nijmegen             Brabant

Limburg                                 Zeeland

Categorieën: Uncategorized

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA