De JS Utrecht komt in actie

De Nacht van het wonen is eindelijk daar. Op initiatief van de Jonge Socialisten Utrecht wordt er gedemonstreerd.

de Nacht van het Wonen

Nacht van het Wonen

Veel mensen zitten in de knel. Ze zijn op zoek naar een woning, maar op de huidige woningmarkt is weinig of geen plaats. Sociale huurwoningen zijn schaars, de prijzen rijzen de pan uit en starters en studenten zijn er de dupe van.

Wij, de Jonge Socialisten Utrecht, zijn het zat! We willen concrete veranderingen en daarom steunen wij het initiatief van de JS om te demonstreren. Om aandacht te vragen voor de problematiek, om de veranderingen en betoogde oplossingen in het licht te plaatsen demonstreren we samen met vijf andere afdelingen binnen de JS (Brabant, Den Haag – Leiden, Limburg, Overijssel en Rijnmond). De nacht van 29 februari is een nacht die even schaars is als een gepaste en betaalbare woning dezer dagen. Deze nacht hebben we dit jaar dus omgedoopt tot de nacht van het wonen!

Omdat ook wij, naast vele anderen, moeite hebben met het vinden van een huis, gaan we door het stof. In de kou van deze wintermaand overnachten we tijdens de Nacht van het Wonen op het Domplein. Want in tenten slapen is altijd nog een beter alternatief dan zonder huis zitten door de krappe woningmarkt. Aangezien we verblijd zullen zijn met een zeiltje boven ons hoofd is het niet alleen een avond van verdriet. Terwijl we aandacht vragen voor dit belangrijke onderwerp zullen aanwezigen voor de nodige gezelligheid in de kou zorgen. Ondertussen verluiden speakers mooie hits over een thuis en het wonen zoals: Our House van Madness.

Natuurlijk zijn wij niet de enige die tegen problemen aan lopen, we demonstreren ook in solidariteit naar andere mensen die de woningcrisis ervaren. Ben jij nou iemand die deze problemen herkent of ken je iemand die tegen de problemen in de huizenmarkt aanloopt? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken bij deze demonstratie om samen voor verandering te zorgen!

29 februari, vanaf het einde van de middag (19:30) tot de volgende ochtend zijn wij op het Domplein in Utrecht .

Het protest

De JS Utrecht host een protest waar hopelijk velen aanwezig zullen zijn. Voorafgaand aan de demonstratie zal er op verschillende plekken in het land worden gestickerd, waarna zoveel mogelijk mensen afreizen naar onze centraal gelegen stad. Omdat wij niet in staat zullen zijn voor tientallen mensen een dak te verzorgen – aangezien het oplossen van de woningcrisis niet zo gemakkelijk zal gaan – is het wel de bedoeling dat iedereen voor een tent zorgt als die van plan is aan de demonstratie deel te nemen.

We verzoeken je wel aan te melden als je deelneemt aan de demonstratie. Doe dat dan hier onder, hartelijk dank.

Aanmelden activiteit (verlopen)

Helaas is deze activiteit al geweest en kunt u zich niet meer aanmelden. Gelukkig organiseren wij nog vele andere evenementen dus kom gerust eens langs!

Bekijk de agenda of er binnenkort iets op de planning staat.

De problematiek

Ben je nou geïnteresseerd in de wooncrisis en wil je graag nog meer weten voordat je je aansluit bij deze demonstratie? Lees in de artikelen hieronder dan meer over de problematiek.

 

Tags: , ,

Categorieën: Wonen

Jonge Socialisten in de PvdA