Lees hieronder de motivatiebrieven van de kandidaten voor het bestuur van de JS Utrecht

Motivatiebrieven kandidaten bestuur JS Utrecht

Voorzitter: Joachim

Vrienden,

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik mij kandideerden als voorzitter voor de JS Utrecht. Ik denk dat we op afgelopen jaar terug kunnen kijken als een jaar met wisselende successen. Ik ben ontzettend trots over de sprekers die afgelopen jaar zijn langsgekomen. Met oud minister president Dries van Agt hebben we een sterke inhoudelijke spreker die veel aandacht trok. Over de avond met Maarten van Rossem kunnen we met recht stellen dat het een groot succes was. Met een opkomst van ongeveer 70 man is het bij mijn weten de grootste JS activiteit naast het congres.

Ook hebben we succesvol de banden met andere PJO’s sterker aangehaald. De Links Lullen activiteiten en de PFU borrel zijn hier goede voorbeelden van. Los van de activiteiten hebben we inhoudelijk ook goed samengewerkt, bijvoorbeeld toen er door PVV’er Henk van Deun werd gezegd dat de Ulu Moskee beter kon afbranden. We hebben toen als PJO’s een duidelijke vuist kunnen maken juist ook vanwege die toegenomen samenwerking.

Toch zijn er ook moeilijkere momenten dit jaar geweest, ik denk dat het verlies van de PvdA in Utrecht ons allemaal wel heeft aangegrepen. De koers die onze moederpartij voer was in mijn ogen een goede, scherp linkse koers die Utrecht nodig had en heeft. Toch heb ik het volste vertrouwen dat de PvdA onder leiding van Rick zich in blijven inzetten voor de Utrechters die het moeilijk hebben.
Ik hoop het aankomende jaar door te bouwen op de successen van afgelopen jaar. Met meer sprekers hoop ik onze leden actief naar evenementen te krijgen en daarmee een fundament te leggen voor het doorgaande succes van onze afdeling. Daarom kandideer ik mij opnieuw als voorzitter van de Jonge Socialisten Utrecht. Hopelijk zie ik iedereen op de ALV en maken we er naast het serieuze gedeelte een avond van waar het bier rijkelijk mag vloeien.

Met rode groet,
Joachim.

Secretaris: Roos

Lieve allemaal,
Voor de mensen die mij nog niet kennen: ik ben Roos Hofstra, tweedejaars Bestuurs- en Organisatiewetenschap studente en momenteel secretaris van de JS Utrecht. Met veel plezier stel ik mij opnieuw kandidaat voor de functie van secretaris. Deze functie is mij goed bevallen en de samenwerking met Joachim in mijn rol als vicevoorzitter ben ik gelukkig nog niet zat ;). Ik denk dat ik mezelf nog verder kan ontwikkelen en nog scherper kan zijn in mijn rol, zowel als secretaris als in mijn rol als vicevoorzitter. Dit is dan ook iets wat ik wil meenemen komend jaar.

Het afgelopen jaar hebben we de focus gelegd op het organiseren van lezingen met grote sprekers. Dit is naar mijn idee goed gelukt, gezien de hoeveelheid mensen die hier op af kwam. Ook ben ik blij met het feit dat hier zowel JS leden als niet JS-leden waren, de activiteiten organiseren wij namelijk voor een zo breed mogelijk publiek. Komend jaar zou ik graag meer aandacht willen besteden aan het uitbreiden van ons actieve ledenbestand. Meer contact met zowel nieuwe als inactieve leden is dan ook een van mijn doelstellingen. Dit houdt de vereniging levend en zorgt voor veel gezelligheid en goede discussies. Daarnaast zal ik proberen het aantal actieve vrouwen binnen onze afdeling te verhogen. Dit wordt al lang geprobeerd en is niet makkelijk, maar dit is geen rede om er minder aandacht aan te besteden. We zullen moeten zoeken naar nieuwe manier om hen naar onze activiteiten te trekken.

Al met al heb ik een onwijs leuk en leerzaam jaar gehad, maar zie ik nog genoeg uitdagingen liggen waar ik komen jaar mee aan de slag kan gaan. Ik hoop jullie ook komend jaar elke maand te mogen lastigvallen met een nieuwe nieuwsbrief en zie jullie graag op de ALV!

Groeten,
Roos Hofstra

Algemeen lid:
1. Judy

Beste allen,
Graag stel ik mij kandidaat voor de functie Algemeen Bestuurslid voor komend jaar. Afgelopen verkiezingen heb ik mee geholpen met de campagne en ik vond het ontzettend interessant en leuk om te doen. Mijn affiniteit voor politiek is meer gegroeid en ik wil mij verder inzetten voor een rechtvaardige, meer empathische samenleving. Waarin mensen niet tegen, maar voor en met elkaar werken aan de beste maatschappij voor iedereen.

Ik zou mij zelf omschrijven als een positieve doorzetter met enthousiaste ideeën. Ik draai mijn hand niet om voor kleine, praktische klusjes, maar vind grotere evenementen opzetten/organiseren ook erg leuk. Op dit moment ben ik in afwachting van een resultaat van een toelatingsexamen die ik voor de pre-master die ik wil gaan doen, Gezondheidswetenschappen, moet halen. Daarna wil ik de master Health Care management gaan doen in Rotterdam. Uiteraard blijf ik in Utrecht wonen, om deze stad een stukje mooier te maken ;).
Vertrouwende dat ik jullie voldoende heb geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Judy Okkinga

2. Annabelle

Beste allemaal,

Middels dit schrijven stel ik mij graag kandidaat voor de functie Algemeen Bestuurslid voor het komende jaar.

Sinds 2017 ben ik lid van de Jonge Socialisten en heb ik enkele activiteiten bijgewoond. Ik heb dit altijd als positief ervaren. Daarnaast heb ik mij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen ingezet en mee campagne gevoerd. Dit was meer dan alleen leerzaam en erg leuk; ik heb veel nieuwe en leuke mensen leren kennen.

Dit heeft mij laten realiseren dat ik hier meer mee bezig wil zijn. Dit betekent onder andere nieuwe mensen leren kennen en mijzelf verder op politiek vlak ontwikkelen, maar vooral een bijdrage kunnen leveren aan de Jonge Socialisten om ‘onze’ boodschap te verspreiden: samen sterk!
Vandaar dat ik mij kandidaat stel: om onder andere deze doelen te bereiken.

Ik ben een persoon die werkt met een glimlach, open staat voor nieuwe mensen en ideeën, die secuur te werk gaat en graag leert. Ik ben woonachtig in Utrecht dat ervoor zorgt dat ik flexibel en ‘makkelijk bereikbaar’ ben.
Naast mijn politieke activiteiten, doe ik vrijwilligerswerk bij de Voorleesexpress en help ik enkele mensen met het verbeteren van hun Nederlandse taal. Daarnaast voetbal ik bij v.v. Voorwaarts en ga ik mijn vierde jaar van mijn studie Geschiedenis tegemoet vanaf september. Ik ben dus op verschillende vlakken actief en aanwezig in Utrecht. Met deze ‘situatie’ en mijn capaciteiten denk ik een bijdrage te kunnen geven aan het bestuur en is dat de reden dat ik mij kandidaat stel.

Hopelijk heb ik u via dit mailtje voldoende geïnformeerd.

Vriendelijke groet,
Annabelle Remmerswaal

3. Youri

Beste vrienden van de JS,
Na een jaartje wat minder actief te zijn geweest voor de JS, ben ik terug van weggeweest. Het afgelopen jaar woonde ik in het mooie Twente, voor mijn studie Journalistiek. In deze periode was ik actief voor het campagneteam van de PvdA Hof van Twente. Met een sterke socialmedia-campagne behaalden we meer dan 70.000 views. Wat daarvan de bijdrage was in onze verkiezingswinst (+1%, ja ja) zullen we nooit weten, maar een mooi getal is het in elk geval.
In september begin ik aan een nieuwe studie, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Waardoor ik terugkeer naar mijn oh zo geliefde Utrecht. Naast het feit dat het altijd gezellig is bij de JS Utrecht en dat je er veel leert, wil ik graag mijn steentje bijdragen aan deze mooie afdeling. Zo wil ik me inzetten voor het actiever maken van de leden en lijkt het me leuk om jongeren enthousiast te maken voor de politiek. Verder wil ik mezelf bezighouden met campagne, promotie en social media.

Groetjes,
Youri Eijsink

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA