Lees hieronder de motivatiebrieven van de kandidaten voor het bestuur van de JS Utrecht

Motivatiebrieven kandidaten bestuur JS Utrecht

Voorzitter: Kiki

Lieve lieverds,

Nu bijna 6 jaar geleden ben ik lid geworden van de JS. De JS heeft voor mij altijd gevoeld als een soort thuiskomen, een plek waar ik onder leeftijdsgenoten ben die wel in politiek geïnteresseerd zijn. Een plek waar gediscussieerd kan worden, meteen gevolgd door gezelligheid.

Mijn naam is Kiki Lemmens, en ik wil mij voor het komende jaar kandideren als voorzitter. Ik ben negentien winters jong en studeer Liberal Arts & Sciences in Utrecht. Ondanks mijn Limburgse achtergrond, die ik zeer zeker niet verloochen, is Utrecht het afgelopen jaar toch wel echt mijn stadsie geworden.

Het afgelopen jaar heb ik ervaring op organisatorisch gebied opgedaan als lid van de sportcommissie van mijn studievereniging, waar ik geen beter, gezelliger jaar had kunnen wensen. Wel heb ik het afgelopen jaar gemerkt dat ik meer wil dan alleen maar leuke activiteiten organiseren. Dit is zeer zeker belangrijk, maar mijn hart ligt toch echt bij de politiek.

Ik ben ooit lid geworden van de Jonge Socialisten doordat mijn lieve zusje mij lid had gemaakt, zonder mijn medeweten. Ik ben lid van de Jonge Socialisten gebleven, omdat het simpelweg een topclub is, waarbinnen ik mij heb kunnen ontplooien tot een persoon die vrijwillig de live debatten meekijkt van de tweede kamer.

Ik heb sinds ik in Utrecht ben gaan studeren dat de Jonge Socialisten Utrecht een leuke groep mensen is, met allemaal een affiniteit voor de politiek. Het afgelopen jaar is er een combinatie geweest van interessante, maatschappelijke maar ook leuke activiteiten. Een trend die ik het komende jaar graag wil voortzetten en verbeteren

Ik wil mij het komende jaar inzetten voor een zichtbaardere JS, door middel van meer acties. Daarnaast wil ik meer samenwerking met de Pvda fractie in Utrecht, te bereiken door onder andere vaker aanwezig te zijn bij de fractievergaderingen, en daar te proberen onze jongerenstem te laten horen. Ten derde wil ik mij meer inzetten voor het actiever maken van de al bestaande leden, en de toekomstige leden een thuisgevoel geven, net zoals ik dat 6 jaar geleden had.

Ik wil het afgelopen bestuur bedanken voor al hun inzet van het afgelopen jaar, en hoop dat ik dat het komende jaar kan evenaren.

We hebben met zijn allen een diep dal gekend met de tweede kamer verkiezingen, en zijn weer wat opgeklommen tijdens de Europese verkiezingen. Laten we proberen deze opwaartse lijn voort te zetten.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur me gerust een appje
06-57173527

Met rode groet,
Kiki Lemmens

Penningmeester: Annabelle

Beste allemaal,
Ik ben Annabelle Remmerswaal en momenteel penningmeester van de JS Utrecht. Dit jaar heb ik geproefd hoe het is om een deel te mogen uitmaken van een bestuur.
Naast veel plezier gehad te hebben met allerlei verschillende mensen, heb ik veel geleerd en hebben we als bestuur geprobeerd het ‘leuke en leerzame’ te combineren. De lezing van Hans Wiegel is hier een voorbeeld van en was een groots succes!

Dit is voor mij de reden om mij opnieuw kandidaat te stellen voor de functie penningmeester. Ik zou graag nog meer mensen willen leren kennen, leuke borrels willen meemaken en toffe activiteiten willen organiseren.
Daarnaast wil ik mij inzetten om meer leden actief te maken. Ook zou ik met de PvdA Utrecht aan de slag willen, om samen activiteiten op te zetten en elkaar te helpen wanneer dat nodig is. Bovendien zou ik met de Jonge Socialisten de stad Utrecht in willen gaan. Bezoeken aan bejaardenhuizen, acties organiseren en de geschiedenis van Utrecht leren, dat lijkt mij de uitdaging.

Ik hoop op jullie steun!

Tot de 24ste en vriendelijke groet,
Annabelle Remmerswaal

Algemeen lid: Rinus

20-06-19
Beste Kameraden/Jonge Socialisten in Utrecht,

Een wereld waarin iedereen gelijk is, dezelfde kansen krijgt en – voor een belangrijk deel – onbezorgd kan genieten van het leven. Dit zijn enkele van mijn idealen die mij van jongs af aan in maatschappelijke thema’s en de politiek deed interesseren. De idealen waar de PvdA voor staat komen overeen met die van mij. Dat is altijd al zo geweest. Nog niet al te lang geleden heb ik de stap gezet en ben ook lid geworden van de PvdA. Ik werd toen ook lid van de JS en ben me in korte tijd erg verbonden gaan voelen met de vereniging en vooral ook met de mensen die daar deel vanuit maken. De manier waarmee met elkaar in discussie wordt getreden, de wijze waarop respectvol gesproken wordt en interesses gedeeld worden inspireren mij en zorgen ervoor dat ik mij ook graag meer zou willen in zetten voor het belang van de organisatie.

Het komende jaar zal ik druk zijn met het voorbereiden voor mijn colloquium doctum aan de UvA. Daarnaast zou ik ontzettend graag bijdragen aan het bestuur van onze afdeling.

Daarbij geloof ik dat het belangrijk is dat er binnen het bestuur een bepaalde continuïteit is die samengaat met nieuwe ideeën en andere inzichten binnen het bestuur. Het liefst zou ik zien dat de bestuursleden dakpansgewijs hun functies bekleden en gefaseerd vertrekken waardoor er sterkere wortels ontstaan. Dat ervaring wordt gecombineerd met nieuwe ideeën. Dat zou in de nabije toekomst zeker moeten kunnen. Ik wil op mijn beurt nieuwe enthousiastelingen op weg helpen en zo de afdeling telkens een beetje beter maken.

Het komende jaar wil ik graag veel leren terwijl ik onderdeel uit maak van het bestuur als algemeen bestuurslid om de daar op volgende jaren meer te kunnen betekenen. Ik hoop het hier uitgebreider met jullie hier over te kunnen hebben tijdens de ALV.

Ten slotte denk ik dat het goed is om naast kleine haalbare doelen zoals demonstraties organiseren en aan debatten deel te nemen we ook altijd de idealen van de sociaaldemocratie voor ogen moeten hebben. Hoe bereiken we deze idealen en dragen we bij aan een nog mooiere samenleving? Laten we vooral klein beginnen en ik geloof dat onze afdeling daaraan bij kan dragen!

Met vriendelijke rode groet,
Rinus van Hofweegen

Categorieën: Uncategorized

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA