Lees hieronder de motivatiebrieven van de kandidaten voor het bestuur van de JS Utrecht

Motivatiebrieven kandidaten bestuur JS Utrecht

Voorzitter: Joachim

Beste JS’ers

Bij deze wil ik mij vol enthousiasme kandideren voor de functie van voorzitter van de Jonge Socialisten Utrecht. Alhoewel ik in de afgelopen tijd veel van jullie gezien en gesproken heb, heb ik nog niet het genoegen gehad met iedereen in contact te komen. Mijn eerste stap als voorzitter zal dan ook zijn om iedereen nog beter te leren kennen, bij voorkeur door iets informeels als een borrel. Ik wil mij kandideren om onze vereniging nog levendiger te maken door bijvoorbeeld debatten te organiseren. Waar ik zie dat bij bijvoorbeeld de JOVD veel JOVD’ers veel debattrainingen hebben en daardoor ook vaak goede sprekers zijn, mis ik dat nog iets te veel bij ons. Tevens wil ik activiteiten organiseren het aankomende jaar met wellicht controversiële sprekers, dit om debat aan te wakkeren en onze mening aan te scherpen. Mijn tweede plan is om de JS Utrecht waar mogelijk een nog opener vereniging te maken. Niet leden actief benaderen om een keer langs te komen doormiddel van bekende sprekers en een sfeer van openheid. Dat wil zeggen: door JS Utrecht maar niet (exclusief) voor JS Utrecht. Dit zorgt voor affiniteit met de vereniging, de PvdA en de sociaal democratie en tevens voor een groter ledental. Ik heb de hoop en het vertrouwen dat we in samenwerking met een sterk team van gedreven idealisten het aankomend jaar gaan werken aan de wederopbouw van de sociaal democratie en een goed fundament leggen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Mijn droom is om van de JS een bloeiende politieke jongerenorganisatie te maken met nog meer actieve leden, en daarom hoop ik jullie voorzitter te worden.

Joachim

 

Secretaris: Roos en Umar

Roos:

Beste JS’ers uit Utrecht en omstreken,

Ik ben Roos Hofstra, negentien jaar en eerstejaars studente Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Op mijn veertiende ben in van Groningen naar Oegstgeest verhuisd, waar ik toen ik op 17-jarige leeftijd lid ben geworden van de Jonge Socialisten. In mijn eerste jaar ben ik zowel naar landelijke als lokale activiteiten geweest. Hier heb ik vooral heel veel geleerd, geluisterd en veel gezelligheid ervaren. Toen ik in september naar Utrecht ben verhuisd ben ik lokaal actiever geworden. Zoals sommigen misschien wel weten geniet ik erg van mijn drukke studentenleven, waardoor het er in sommige periodes bij in is geschoten om altijd naar de activiteiten te komen. Komend jaar wil ik graag meer tijd vrijmaken en besteden aan inhoudelijke activiteiten.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heb ik een aantal keer campagne gevoerd. In de gesprekken die ik toen gevoerd heb werd mij weer duidelijk dat ongelijkheid iets is wat nog steeds erg speelt in onze samenleving. Mensen die ik sprak waren teleurgesteld, voelden zich niet serieus genomen door de politiek en hadden soms zelfs het idee dat hun stem niet belangrijk was. Uit de verkiezingsuitslag bleek ook dat de kiezer zich niet altijd meer vertegenwoordigd voelt door de linkse partijen en daardoor overstapt naar andere partijen, waaronder de PVV. Dit heeft mij wakker geschud en deed mij nogmaals inzien dat ik bij de PvdA op mijn plek ben. Ik zou willen dat mensen het gevoel hebben dat wij, als JS en PvdA, er voor hen zijn. Wij zijn een partij die er altijd voor iedereen is, die wil dat iedereen gelijke kansen krijgt en die graag ziet dat deze kansen benut kunnen worden. Bij de gemeenteraadsverkiezingen zullen we er dan ook volle bak voor moeten gaan. Het verlies van de Tweede Kamerverkiezingen is nog erg vers, maar met frisse moed zullen we er alles aan gaan doen om stemmen te winnen. Alleen door de straat op te gaan, kunnen we weten wat er echt speelt. Zo komen we erachter wat men van ons wil en van ons verwacht. Door onder andere campagnetraining kunnen we ervoor zorgen dat vele leden weten hoe ze goed campagne kunnen voeren en zich ook zelfverzekerd genoeg te voelen om dit te doen. Ikzelf vond het de eerste keren ook spannend en wist niet altijd wat te zeggen, maar oefening baart kunst. Om te zorgen voor een hoge opkomst, lijkt het mij daarom ook belangrijk dat we onszelf klaarstomen om een goede campagne te kunnen voeren. Mensen moeten ons verhaal weer gaan geloven en dit kan alleen als wij hier zelf ook volledig en zelfverzekerd achterstaan.

Naast de campagne, waar ieder bestuurslid een grote rol in zal gaan spelen, zou ik graag de functie van secretaris op mij nemen. Het lijkt mij een uitdaging om als rechterhand van de voorzitter iets te betekenen voor deze vereniging, om hem of haar waar nodig te ondersteunen en veel nieuwe ervaringen op te doen op politiek vlak. Daarnaast zou ik veel kunnen leren van de communicatieve kant van deze functie. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zal dit ook belangrijk zijn. Hoe bereiken we de juiste mensen en hoe laten we de boodschap duidelijk overkomen. Ik heb geen expliciete ervaring op het gebied van nieuwsbrieven schrijven of het beheren van een website, maar ik ben erg leergierig, heb een frisse blik en zie dit juist als een mooie kans om mezelf op dit vlak verder te ontwikkelen. Dat is denk ik ook waar een bestuursjaar om draait.

Ik ga deze uitdagingen graag aan en hoop dat jullie mij daarin willen steunen.

Liefs,

Roos Hofstra

 

 

Umar:

Vrienden,

Voor komend bestuursjaar van de JS Utrecht wil ik graag iets meer betekenen voor de Jonge Socialisten dan dat ik eerder had gedaan. Na jaren dat ik als lid meedeed, de sfeer heb mogen proeven en veel heb mogen leren wil ik nu iets terugdoen door aan de andere kant te staan. Jullie nu iets te mogen bieden. Ik wil me voor aanstaande bestuursjaar graag kandidaatstellen voor de functies secretaris of algemeen bestuurslid.

Met deze introductie zal ik me nu voorstellen, ik ben Umar van de Pol, 25 jaar, nog een student en zoals een aantal van jullie weten ik woon niet in Utrecht. Ik woon zelf in Veenendaal een plaats aan de rand van de Provincie Utrecht. Voor mij is dat een opening die ik graag wil gebruiken voor aanstaande bestuursjaar. Ik wil juist die JS-er zijn die andere jongeren enthousiasmeer, zoals ik nu al voor mijn lokale afdeling doe. Dat ik met het contact naar buiten toe dus ook nieuwe jongeren trek naar onze vereniging. Maar ook het contact in onze afdeling, andere afdelingen en het Landelijk Bestuur mogen niet verwateren, die verbinding wil ik dus ook blijven vinden. Waarmee ik drie pijlers wil gebruiken waar jullie me altijd op mogen controleren:

  1. Samen opereren
  2. Samen activeren
  3. Samen mobiliseren

Ik hoop daarmee vooral jullie een leuke en succesvolle jaar te mogen geven. Dat onze afdeling vooruit zal gaan. We kunnen veel meer dan dat wij denken!

 

 

Penningmeester: Tom Kortink

 

Beste Jonge Socialisten,

 

Graag wil ik me inzetten voor een jong en sociaal Utrecht. Een functie die dan bij mij past is penningmeester.

Utrecht is mooie stad waar veel verschillende geluiden te horen zijn. Aan ons de taak om dit een sociaal geluid te laten zijn. Hierin wil ik graag me steentje bijdragen als penningmeester. Om gaan met geld is wat ik vanuit mijn opleiding Horeca ondernemer/-manager duidelijk heb mee gekregen. Goede financiële cijfers zijn belangrijk om goed voor de dag te komen en een goede gemeenteraadsverkiezing campagne te voeren.

Het worden belangrijke verkiezingen, het verlies bij de laatste verkiezingen voelen we nog steeds. Een belangrijk punt van dit bestuur jaar is er dan ook, om er alles aan te doen om een goed resultaat neer te zetten. We moeten Utrecht laten weten waar wij voor staan en duidelijke maken dat een stem om de PvdA een stem voor een sociaal en eerlijk Utrecht.

Een belangrijke schakel in dit proces is de penningmeester, de functie waar ik mij kandidaat voorstel. Ik zal als de man van de cijfers ervoor zorgen dat er een goede financiële balans. Dit houdt in dat we op de kosten moeten letten, en prioriteiten stellen waar we geld aan uitgeven en waar we dat niet doen.  Een grote verantwoordelijkheid waar ik heel veel zin in heb en met veel plezier aangaan.

Er zijn er aantal van jullie die mij al kennen. Maar het overgrote gedeelte nog niet. Graag leer ik ook jullie kennen zodat we met z’n allen een steentje kunnen bijdrage aan een jong en sociaal geluid in Utrecht en omstreken.

 

Met vriendelijke groet,

 

Tom Kortink

 

 

Algemeen bestuurslid: Roos en Umar

 

Roos: zie haar brief bij de functie voor secretaris.

Umar: zie zijn brief bij de functie voor secretaris.

 

 

 

 

Categorieën: Uncategorized

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA