Maandag 18 maart

Lieve Utrechters,
De aanslag van afgelopen maandag is een grote schok geweest voor onze stad. De stad die voor ons allemaal een thuis is, voelde na die fatale dag ineens anders. Nadat een man op maandagochtend het vuur opende op mensen in een tram op het 24 Oktoberplein veranderde Utrecht. De straten liepen leeg, de Uithof sloot haar deuren en Utrecht Centraal stond vol met agenten met kogelvrijevesten. In zo’n veranderde stad is het makkelijk je kalmte te verliezen, overhaaste conclusies te trekken en schuldige aan te wijzen. Laten we dat als Utrechters niet doen! Geloof in de ander, vertrouwen in elkaar en steun aan zij die dat nodig hebben is iets wat ons groot maakt als stad. In die hoedanigheid zullen er ook leden van onze jongerenvereniging vandaag aanwezig zijn bij de herdenking van de aanslag.
Voor en tijdens die herdenking zullen wij rouwen, de mensen herdenken die niet meer onder ons zijn en degene steunen die dat nodig hebben. Tevens moeten we ons er altijd van bewust zijn dat degene die onze samenleving willen helpen en verbeteren altijd vele malen groter zijn dan zij die onze samenleving kwaad willen doen. Dat hoop het altijd wint van angst en dat liefde altijd groter is dan haat. De fantastische inzet van politie, veiligheidsdiensten en verzorgend personeel is hier één voorbeeld van.
Er zullen nog vele wellicht terechte debatten volgen over of dit had kunnen worden voorkomen, wat de oorzaken waren en hoe we dit in de toekomst moeten aanpakken. Maar laat dat niet vandaag zijn. Vandaag herdenken we de slachtoffers, staan we zij aan zij met de nabestaande, niet als leden van een politieke jongerenorganisatie maar als Utrechters, als stadsgenoten. Overwinnen we samen haat.
Joachim, Roos, Annabelle, Youri en Judy

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA