Motivatiebrieven kandidaten voor het bestuur van de JS Utrecht

Lees hier onder de motivatie brieven van de bestuurskandidaten die verkiesbaar zijn tijdens de aankomende ALV 12 december

Motivatiebrieven JS Utrecht (2)

Algemeen bestuurslid: Aisa Angel

Beste lezer mijn naam is Aisa Angel. Ik zit in het laatste jaar van de opleiding medewerker toerisme & recreatie op het ROC van Amsterdam college centrum. Ik ben 20 jaar. Bij deze wil ik me kandidaat stellen voor algemeen bestuurslid.

Ik woon momenteel in Amsterdam, maar ik vindt Utrecht wel een super leuke stad waar ik graag mijn tijd spendeer, en daarom wil ik er ook graag werken.

Ik ben sinds 2018 lid van de PvdA, toen leek het me heel erg belangrijk om iets voor de samenleving te doen. Ik vind politiek een interessante manier om dat te doen. Dus ben ik op zoek gegaan naar de juiste partij.

Het werd snel al duidelijk dat mijn idealen toch het beste bij de PvdA passen, zodoende heb ik me ingeschreven. ik heb zelf al bestuurlijke ervaring opgedaan door mijn functie als penningmeester bij JOB ( jongere organisatie mbo). Daarnaast was ik vorig jaar voorzitter bij de studentenraad van ROC van Amsterdam college centrum. Op dit moment ben ik op dat zelfde college nog steeds penningmeester.

Dus het lijkt me een geweldige uitdaging om hij jullie te komen werken, en kijk ernaar uit om jullie bestuur te versterken. Er op vertrouwend jullie voorlopig voldoende informatie te hebben gegeven mocht dat niet zo zijn dan kunnen jullie me altijd mailen: aisa99angl@outlook.com

Algemeen bestuurslid: Eefje Corbeek

Beste leden van de ALV,

Graag zou ik mij verkiesbaar willen stellen voor de bestuursfunctie van algemeen bestuurslid, voor het jaar 2019-2020, vanaf 12 december 2019.

Afgelopen zomer werd ik lid van de JS en sindsdien kom ik graag langs bij (landelijke) activiteiten. De prettige sfeer zorgt ervoor dat ik me graag wat actiever in wil zetten voor de vereniging. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de politiek en de idealen van de sociaaldemocratie zijn er bij mij met de paplepel ingegoten. Thema’s als het klimaat, de LHBTI-emancipatie en defensie houden mij het meest bezig en samen met de JS zou ik me daar graag hard voor willen maken.

Veel kennis over deze en andere maatschappelijke thema’s heb ik tijdens mijn studententijd opgedaan bij mijn studentenvereniging SIB-Utrecht. SIB is een vereniging waar inhoud en gezelligheid worden gecombineerd in de vorm van een wekelijks lezingenprogramma. Afgelopen jaar was ik daar actief als fulltime bestuurslid. Als Commissaris Promotie en Sponsoring was ik onder andere verantwoordelijk voor de online zichtbaarheid van de vereniging door het onderhouden van websites en sociale media. Daarnaast onderhandelde ik met bedrijven over eventuele samenwerkingen en organiseerde ik diverse activiteiten, zoals een lezing met Maarten van Rossem.

Naast bestuursvaardigheden heb ik daar ook veel geleerd over intensief samenwerken en helder communiceren binnen een vereniging. Deze vaardigheden zou ik bij de JS nog verder willen ontwikkelen als bestuurslid. De afgelopen maanden heb ik namelijk gemerkt dat een politieke jongerenpartij heel anders werkt dan een studentenvereniging. Er is dus meer dan genoeg ruimte om nog nieuwe ervaringen op te doen. Ik wil bijvoorbeeld meer leren over campagnevoeren en actief meedenken over politiek beleid.

Naast mijn verenigingsleven ben ik druk bezig met mijn bachelor geschiedenis en mijn bijbaantje als gids bij de Domtoren. Als gids is het belangrijk om communicatief vaardig een verhaal te vertellen en vervolgens actief op bezoekers af te stappen om een praatje te maken. Hopelijk helpt mij dit om op dezelfde manier nieuwe en oude leden te verwelkomen binnen de JS.

Een bestuursfunctie bij de JS Utrecht lijkt me een te gekke uitdaging, waarbij ik mezelf nog meer kan ontwikkelen, vanuit een nieuw perspectief met politiek bezig kan zijn en een bijdrage kan leveren aan de vereniging en de samenleving.

Enthousiasme en motivatie is niet altijd even makkelijk uit te drukken in woorden en daarom sta ik zeker open voor eventuele vragen en verdere toelichting.

Met vriendelijke groet,

Eefje Corbeek

Tags: , , ,

Categorieën: Vereniging

Jonge Socialisten in de PvdA