Nieuwe bestuursleden JS Utrecht gezocht

Nieuw bestuur JS Utrecht

Het jaar is weer bijna om en op 22 juni treedt tijdens de ALV het huidige bestuur af. De afdeling moet dus weer op zoek naar nieuwe bestuursleden. Je kunt je tot vrijdag 17 juni kandideren door een kandidaatstellingsbrief te mailen naar jsutrecht@js.nl. Als je je gekandideerd hebt, mag je je op de ALV voorstellen aan de leden en zal er door de leden gestemd worden. Als je vragen hebt of je overweegt je te kandideren, kun je natuurlijk ook altijd bellen, appen of mailen met het huidige bestuur.

Per functie in het bestuur gelden specifieke taken en verantwoordelijkheden, maar er zijn ook verwachtingen die voor het hele bestuur gelden:

 • De JS is een vereniging, voor de afdeling is het dus belangrijk dat je leden kent of leden intensief wilt leren kennen. In dat kader wordt het over het algemeen als pré gezien dat je in het verleden bij een of meerdere activiteiten bent geweest.
 • Politiek en acties zijn niet altijd ruim van te voren te plannen, dus het is handig als je een beetje flexibel kunt zijn in je agenda en ook soms overdag of in het weekend beschikbaar bent.
 • Tot slot wordt 2017 een campagnejaar voor de PvdA en de JS. Dat vraagt om handen uit de mouwen steken, posters plakken, rozen uitdelen en op allerlei andere manieren flink campagne voeren. Natuurlijk is het mogelijk om hiervoor trainingen te krijgen, dus je hoeft er nog geen ervaring mee te hebben. Maar heb je ervaring of daar veel zin in campagnevoeren? Meld je aan!

De JS is altijd op zoek naar een divers bestuur met een evenwichtige verdeling tussen:

 • vrouwen en mannen;
 • MBO-ers, HBO-ers en WO-ers;
 • Allochtonen en autochtonen;
 • Verschillende seksuele voorkeuren en genderidentiteiten;
 • Mensen uit de stad en uit de regio/ommelanden.

 

Voorzitter:

Als voorzitter van de afdeling ben je het aanspreekpunt en het gezicht van de afdeling Utrecht. Je bent bekend met de uitgangspunten van de sociaaldemocratie en deelt deze. Verder heb je ervaring met- en kennis van de afdeling en de wijze waarop deze functioneert. Je bent als boegbeeld in staat de gedachten van het bestuur, en daarmee de afdeling, in de (lokale) pers te verwoorden. Daarnaast ben je in staat om met het landelijk bestuur van de Jonge Socialisten en de overige afdelingen en werkgroepen samen te werken. Ook deel je de standpunten van de JS Utrecht met de PvdA en heb je nauw contact met de lokale afdeling van de PvdA. Daarnaast zit je ook namens de JS Utrecht bij verschillende organisaties.

Type: Je bent een aanjager pur sang, en je geeft het goede voorbeeld. Je hebt lef en durft risico te nemen. Daarnaast moet je beschikken over een goede politieke antenne.

Tijdsbesteding per week: min. 16 uur per week

 

Secretaris/vicevoorzitter:

De secretaris is de rechterhand van de voorzitter. Je helpt de afdelingsvoorzitter met het voorbereiden van bestuursvergaderingen, en zorgt voor de benodigde stukken. Je bent verantwoordelijk voor het archief van de afdeling. Je bent de plaatsvervanger van de voorzitter bij bijeenkomsten en vergaderingen. Daarnaast onderhoud je contact met het landelijk bestuur als het gaat over zaken als congressen en administratieve aspecten. Ook ben je de eerst verantwoordelijke voor de externe communicatie met (nieuwe) leden en anderen. Je bent degene die elke maand de nieuwsbrief schrijft en de twitter, facebook bijhoudt en zorgt dat JS Utrecht site gevuld is.

Type: Je bent betrouwbaar, kunt flexibel inspringen en houdt van orde.

Tijdsbesteding: min. 10 uur per week

 

Penningmeester:

De penningmeester is degene die binnen het bestuur de geldstromen reguleert. Je zorgt ervoor dat de administratie op orde is, dat de rekening goed beheerd wordt en dat er op tijd verantwoording afgelegd wordt aan het afdelingsbestuur, het landelijk bestuur, en de leden van de afdeling door middel van een begroting en een jaarrekening. Je zal daarnaast verantwoording moeten afleggen aan de kascommissie van de afdeling voor het aanvragen van (project)financiering bij JS en PvdA. Enige ervaring met financiën en cijfers is dus een groot voordeel en maakt het wel makkelijker. Bijvoorbeeld een financiële, economische, administratieve of andere cijferstudie of het vak M&O gevolgd hebben op de middelbare school.

Type: Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, bent secuur en werkt gestructureerd. Je houdt van orde en begrijpt cijfers.

Tijdsbesteding per week: 4­–8 uur per week

 

Algemeen bestuurslid (meerdere):

De algemene bestuursleden vormen de creatieve basis van het afdelingsbestuur. Je hebt contact met de leden, zet activiteiten op en voert deze ook uit. Je bent verantwoordelijk voor ledenbeheer samen met de secretaris, en voor het verwelkomen van (nieuwe) leden in de afdeling. Je hebt veel gevoel voor initiatief en stroomt over van het enthousiasme. Een algemeen bestuurslid beseft dat het bestuursjaar is wat je er zelf van maakt.

Het takenpakket van een afdelingsbestuurslid wordt in goed overleg met de rest van het bestuur bepaald, maar je zou kunnen denken aan de volgende portefeuilles:

 • Ledenwerving en –activatie;
 • Communicatie/webmaster;
 • Promotie/Scholentour
 • Politiek volger;
 • Activiteiten;

Je kan zelf aangeven wat je het liefste doet. Niets is te gek, the sky is the limit. Je werkt samen met andere algemeen bestuursleden bij al je projecten.

Type: Je houdt je aan je afspraken, bent betrouwbaar en integer, en je houdt je mening niet voor je, maar deelt deze met de rest van het bestuur. Je neemt initiatief en kunt in teamverband werken om plannen uit te voeren. Je kunt overzichtelijk plannen uitleggen en verantwoording afleggen over uitgevoerde ideeën.

Tijdsbesteding: 6–8 uur per week

Categorieën: Uncategorized

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA